Pracie vajce Ecoegg prelomový prací prostriedok

Chcem sa dnes s vami pozrieť na jednu z činností, ktorá je súčasťou starostlivosti o domácnosť...a to pranie. Neviem ako vy, ale ja mám pocit, že stále robím niečo s prádlom. Buď ho zbieram špinavé po byte alebo triedim, periem, suším, žehlím...a kým ho čistučké a ožehlené vrátim do skrine, tak môžem zase začať zbierať to špinavé.

 

A ešte predtým treba dovliecť z drogérie nejaké veľké balenie pracieho prášku, gélu alebo niečoho podobného a aby prádlo aj voňalo, ďalšiu veľkú fľašu aviváže. Samozrejme to aj niečo stojí a teda nie málo. Balenie pracie prášku a aviváže, ktoré stačí približne na 3 mesiace prania vyjde na 15 – 20 € v závislosti od pracích prostriedkov a prípadnej akcie.

 

A potom dúfať, že koža nikoho z členov domácnosti, ani detí, nezareaguje na to množstvo chémie v pracom prášku a aviváži alergicky. A pre tých, ktorí rozmýšľajú aj ekologicky, majú bežné pracie prášky a aviváže tiež veľa nevýhod. Množstvo chemických látok, ktoré sa nachádzajú v bežných pracích prostriedkoch sa počas prania uvoľní do vody a ostáva následne v odpadových ale aj povrchových vodách. Životnému prostrediu určite nepridáva ani množstvo obalov a fliaš, ktoré sa pravidelne vyhadzujú do koša.

 

Až som raz približne pred dvomi rokmi zistila, že sa to dá aj inak. Nie, nepoteším vás, nikto za Vás nevyperie, nevyžehlí, ani nepozbiera  špinavé prádlo po byte... Ale do drogérie už nechodím, ani veľké a ťažké balenia pracích práškov a aviváže už tiež domov nenosím.

 

Už žiadny prací prášok!  Stačí pracie vajce Ecoegg

 

Objavila som veľmi šetrný, ekologický a zároveň účinný spôsob prania – a to pracie vajce Ecoegg. Čo to je? Je to vajíčko, ktoré obsahuje pracie pelety dvoch farieb, dokážu svojou prírodnou silou úžasne uvoľniť špinu z vlákien akéhokoľvek biologicky zašpineného prádla.  Okrem toho vajíčko počas prania aj svojim mechanickým pohybom pomáha odstraňovať uvoľnenú špinu.

Je to alternatívny prací prostriedok, ktorý na pranie bielizne nevyužíva žiadne chemické látky ale silu prírodných minerálov. Je možné pomocou neho prať aj pri nízkych teplotách 30 – 40°, najviac však do teploty 60°. Tiež sa mi páči, že za týmto pracím vajíčko stojí firma Ecoegg, čo je anglická firma, ktorá tieto pracie vajíčka a ďalšie alternatívne čistiace prostriedky úspešne predáva viac ako v 30-tich krajinách sveta.

Pre mňa je veľkou výhodou, že je to pranie bez chémie. Mám malé deti a ich pokožka je oveľa citlivejšia. Vďaka praniu pomocou pracieho vajíčka neostávajú v prádle zvyšky chemických látok a nedochádza tak k podráždeniu pokožky alebo k alergickým reakciám. Potvrdili to aj výskumy anglických spoločností Allergy UK . Info o cene britskej kráľovnej neviem nájsť, tak prípadne doplň.

Zároveň šetrí miesto v kúpeľni, lebo je veľmi malé a skladné. Šetrí čas za energie a vodu, pretože sa dá prať aj pri nižších teplotách a stačí kratšia doba plákania (netreba vymývať žiadne chemické látky), pokiaľ to je možné na vašej práčke nastaviť. A v porovnaní s bežnými pracími prostriedkami je oveľa lacnejšie.

 Zhrniem základné výhody pracieho vajíčka:

  • vhodný pre biele aj farebné prádlo (žiadne špeciálne pracie prášky osobitne na biele a osobitne na farebné veci)
  • šetrí čas aj energiu, keďže účinne perie už pri nízkych teplotách
  • vhodný aj pre detskú, citlivú, či alergickú pokožku (ako hypoalergénny je odporúčaný aj spoločnosťami Allergy UK)
  • perie účinne bez použitia chémie
  • v kúpeľni zaberie veľmi málo miesta
  • nemusíte stále vláčiť z obchodov ťažké balenia pracieho prášku a aviváže
  • je veľmi ale naozaj veľmi cenovo výhodný, však posúďte....
  • je neskutočne šetrný k prírode

V predaji nájdete aktuálne 2 varianty. Pracie vajíčko na 210 praní, čo predstavuje pre 4-člennú rodinu približne rok prania za 18 €. Alebo pracie vajíčko na 720 praní, čo sú približne 3 roky prania za 30 €. Tak si len predstavte, že za 30 € môžete 3 roky prať a nepotrebujete každú chvíľu kupovať nový prášok, či aviváž, ktorá sa míňajú šialenou rýchlosťou.

Pracie vajcia sú vyrábané v troch prevedenia: bez vône, s vôňou jarných kvetov alebo s jemnou vôňou bavlny. Pokiaľ máte svoj obľúbený vonný olej, je možné použiť pracie vajce bez vône a na guličky vo vnútri vajíčka nakvapkať pár kvapiek obľúbeného oleja a prádlo bude voňať presne podľa vašich predstáv.  

Z vlastnej skúsenosti aj zo skúsenosti mnohých spokojných klientov môžem povedať, že to je naozaj všetko, čo na pranie bežne znečisteného prádla potrebujete. Vyperie všetku bežnú špinu, ktorá v domácnosti vznikne. Je možné, že máte malé deti, ktoré sú na špinu špeciálny odborníci alebo športovcov, ktorí nosia extra špinavé a prepotené veci alebo máte z akýchkoľvek dôvodov doma silno znečistenú bielizeň. Aj pri praní bežnými pracími prostriedkami sú takéto extra špiny problém. Potom mám pre vás ako doplnok k praciemu vajíčku jeden špeciálny tip a to Ecoegg odstraňovač škvŕn. Ale o ňom viac nabudúce...

 

 

 

 

 

 

Späť do obchodu