Matky chcú ekologicky prať a pritom ušetriť.

Ekologický životný štýl je zrejme daný materským pudom chrániť svoje deti pred ohrozením.

Čoraz viac si privykáme zmenám v stravovacích návykoch. Prechádzame na bio potraviny. Redukujeme spotrebu látok, ktoré sú prírode cudzie a násilne predlžujú životnosť potravín.

Tento trend - ekologický a zdravý životný štýl je viditeľný nielen v stravovaní, ale viac a viac v iných sférach života. Napríklad aj v každodennom  praní bielizne pre rodinu.

Za naše peniaze požadujeme  účinné  produkty, ktoré neznečisťujú životné prostredie a sú za zaujímavú cenu.

Ženy, a rovnako aj muži,  požadujú účinnosť  pri posudzovaní eko prostriedkov na pranie zašpineného prádla.  Tiež eko čistiacich produktov  v domácnosti.

Pri nákupe vyberáme tie prostriedky, ktoré sú jemné voči pokožke. Nejde len o to, že deti nám často trpia rôznymi dermatologickými problémami.   Jednoducho nechceme aby pokožka člena domácnosti bola vystavovaná kontaktu s iritujúcimi látkami, ktoré so sebou prinášajú jej vysušenie. Spôsobuje to potom zápaly či iné s tým spojené  kožné starosti.

Áno, pri nákupe nás tiež zaujíma cena. Prečo neušetriť keď sa to dá ! Na pranie ako aj čistenie vynakladáme nemalé čiastky. Keď si uvedomíme ako často perieme, ako často sypeme drahý prášok do pračky plus ešte aviváž.

Čo na to hovorí príroda ? Mnohé chemikálie používané v bežných chemických pracích prostriedkoch sa v čističke odpadových vôd neodfiltrujú. Kam idú .....? Ale nie, tá predstava je jasná. Okrem toho,   každá fľaša žije svojim životom po tom keď z nej vyminieme obsah. Jej púť nie je vždy taká, ako by sme chceli. Koľko pracích prostriedkov ste spotrebovali minulý rok? Koľko z to bolo v plastových fliašiach ? Starať sa o životné prostredie má zmysel a práve dnes viac a viac.

Angličania prišli v roku 2008 na trh so zaujímavým výrobkom. Firma Ecoegg ltd vyvinula pracie vajce – Laudry egg, ktoré perie na báze pracích minerálov.         

Je to šikovný výrobok, nakoľko perie účinne biologicky znečistené prádlo až do 60 C vrátaneČo je fakticky prevažná väčšina prádla, ktoré denne perieme. Pracie vajíčko je určené na bežné každodenné pranie. Svoju úlohu si zodpovedne plní. Vyperie zašpinené prádlo po deťoch, ktoré naozaj málo dbajú na to či im jedlo pristane na oblečení, alebo keď počas voľného času šantia užívajúc si svoj čas.

Výrobky Ecoegg sú určené tím zákazníkom, ktorý preferujú pranie, jemné voči pokožke. Mnohé rodiny zápasia s dermatologickými problémami, alebo majú nábeh na takéto starosti. Potom záujem prať tak, aby vyprané prádlo nespôsobovalo vysychanie  pokožky môže prameniť aj od ľudí ktorí takéto kožné problémy zatiaľ nepociťujú. Jednoducho preventívne.  Výrobky Ecoegg sú klinicky testované a certifikované autoritou Allergy UK, ktorá združuje výrobcov výrobkov pre alergikov v UK. Sú to spoľahlivé pracie produkty pre citlivú pokožku.

Pranie týmto pracím prostriedkom prináša značnú finančnú úsporu. Koľko ročne miniete na pracie prášky a povedzme aviváž ? Ale predstavte si, že by ste mohli minúť povedzme len 18 € na celý rok prania.

Pracie vajce Ecoegg 210 je určené na 210 praní. Rodina priemerne perie prádlo 210 krát za rok. Samozrejme ak Vaša rodina perie viac, tak toto časové ohraničenie je pre Vás iné. Ale určite sa to za oplatí.

Avšak vráťme sa ku nášmu praciemu vajíčku. Ecoegg je prací prostriedok, ktorý naplníte pracími peletami. Počas roka vajíčko otvoríte a skontrolujete biele pracie pelety. Ak sú malé jednoducho ich doplníte novými z vrecúška, ktorý ste si zakúpili  v balení EE210. Ak pelety miniete nevadí zakúpite si u nás už len náhradné pelety, ktoré potom dopĺňate. Používanie pracieho prostriedku Ecoegg nie je  komplikované stačí vložiť vajíčko s peletami do bubna práčky a prať!

Pri praní dbajte len na dve dôležité veci:

- nedávajte príliš veľa prádla do pracieho bubna. Celkom stačí do 5 kg bubna dať 4kg prádla. Ale veď to je pravidlo, ktoré platí pri praní s akýmkoľvek pracím prostriedkom.

- neperte pri teplotách nad 60  C

Pre tých ktorí, už poznajú pranie pracím prostriedkom  pracie vajíčko na 720 praní za 30€

Nemenej dôležitý je ekologický aspekt pracieho prostriedku Ecoegg. Šetrí množstvo jedno rázových nerecyklovateľných plastov, ktoré by ste museli zakúpiť, ak by ste kupovali bežný prací prostriedok. Povedzme prací gel alebo prášok. Ecoegg je vyrobený z recyklovateľného plastu. Je predávaný v ekologických kartónoch s popisom pri ktorom boli použité ekologické farby.

 

 

 

 

Pripravil: BS

Späť do obchodu